In de Vrouwgeestpolder, tussen Alphen aan den Rijn en Woubrugge, ligt het melkveebedrijf van familie de Rijk. Op het bedrijf wordt de melk van de eigen koeien verwerkt tot verse zuivel producten zoals vla, kwark en natuurlijk verse volle melk. Steven en Angeline werken samen met Steven’s vader Gijsbert op de boerderij “Samen zorgen wij voor het vee en het land om zo de lekkerste zuivel te maken!”

Geproduceerd met aandacht voor de natuur

Boer zijn, dat is iets wat in je bloed zit, net zoals het maken van zuivel. De Rijk en zuivel zijn al meer als 100 jaar aan elkaar verbonden. Van een melkwinkel in het oude dorp Oudshoorn, tegenwoordig Alphen aan den Rijn, tot een melkveebedrijf midden in het Groene Hart. “Mijn overgroot opa was melkboer en ventte de melk uit aan de deur. Zo ben ik ook weer begonnen”. Maar ouderwets is het bedrijf niet. Op het bedrijf wordt melk geproduceerd volgens de standaarden van deze tijd. “Dat betekend met aandacht voor de natuur. We zorgen dat weidevogels de ruimte krijgen door niet al het land in één keer te maaien en voldoende gras langs de slootkant te laten staan. Al het vee gaat in de zomer naar buiten, zèlfs de kalfjes. In de winter staan de koeien binnen, voor een deel op stro. De mest die in het voorjaar wordt uitgereden over het land is daarom strorijk en dat is dan weer goed voor de weidevogels!”

Naar alle boeren en telers

’t Groene Hart Streekproducten © 2022 Alle rechten voorbehouden

door Reprovinci