Marijke Booij – kaas

Streefkerk

Ambachtelijke Buurenkazen

van Marijke Booij uit Streefkerk

Marijke Booij uit Streefkerk maakt geen boerenkaas, maar buurenkaas. Kaas gemaakt van de melk van de buurboer. De koeien van de buren lopen lekker buiten en eten vooral gras en klavers. Daarom smaakt de kaas elk seizoen weer anders, want in het voorjaar staan er andere planten en kruiden in de wei dan in het najaar.

Culinaire kaasmakerij

Marijke is als medeoprichter van de Groene Hart Coöperatie trots op wat ze samen met andere boeren heeft neergezet: “We produceren geen anonieme producten, je weet waar jouw kaas, ijs of zuivel vandaan komt. En we maken echt iets bijzonders. Zo ga ik voor ‘mijn’ kazen graag op zoek naar spannende smaakcombinaties, kaas met lavendel. We zijn een culinaire kaasmakerij. Mijn werk is het leukste wat er is. Wanneer alles op orde is, dus de natuur, de dieren en de boer zelf, kun je een mooi product maken en dat proef je. En werken met mijn handen, dat vind ik heerlijk.”

Naar alle boeren en telers

’t Groene Hart Streekproducten © 2020 Alle rechten voorbehouden

door Reprovinci