Wilde Weide Demeter Kaas
van Kees van Gaalen en Maria Inckmann- van Gaalen uit Noordeloos
Je moet in Noordeloos zijn voor de onweerstaanbare Wilde Weide Demeter Kaas van Kees van Gaalen en zijn vrouw Maria Inckmann-van Gaalen. Kees en Maria maken boerenkaas, van jong tot oud en met verschillende kruiden.
Biologisch-dynamisch
De streekkazen van Kees en Maria hebben het Demeter keurmerk, wat betekent dat zij biologisch-dynamisch werken. Kees: ‘We werken met respect voor mens, dier en milieu. Landbouw is verweven met de natuur. Als hierin een goede harmonie is, kan er goed en eerlijk voedsel geproduceerd worden, nu en in de toekomst. Om te zorgen voor een vruchtbare bodem met goed gras gebruiken we onder andere stromest. Het resultaat is een veel gevarieerder grasland, dat beter en lekkerder is voor de koeien.’ Voor hun kazen gebruiken Kees en Maria de melk van hun eigen blaarkopkoeien, een oud Hollands ras. ‘Onze kazen hebben een pure, volle smaak. Dat komt door de rauwmelkse bereiding en de samenstelling van de melk.’