Ambachtelijke slagerijproducten
van Ferry en Irene Lempers uit Linschoten
Ferry en Irene Lempers staan elke dag voor dag en dauw op om de lekkerste hammen, worsten en ander vlees te bereiden in hun slagerij – Slagerij Lempers – in Linschoten. “Goed vlees komt van dieren die een goed leven hebben gehad.”
Beste Worstmakerij en Kampioensham
Al zolang Ferry zich kan herinneren is hij geïnteresseerd in het slagersvak. Als klein kind al fietste hij op zijn driewieler achter de buurman aan, die slachter was. Dat slachtproces vond hij fascinerend. Die passie voor het vak heeft zijn vruchten afgeworpen, want Ferry’s slagerij heeft al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Zo werd Slagerij Lempers door Het Worstmakers Gilde uitgeroepen tot Beste Worstmakerij. En met de rauwe beenham werd hij Nederlands Kampioen. Ferry: “Je kunt het vergelijken met Parmaham, maar dan gewoon uit Linschoten.” Het geheim? “Zeezout en veel tijd.” Andere specialiteiten van deze ambachtelijke slagerij zijn de lardo, gezouten spek met rozemarijn en Brabantse zachte metworst.