Boerenkaas
van de familie Vlooswijk uit Papekop
De familie Vlooswijk van Kaasboerderij Sik en Blaar uit Papekop zorgt met veel passie voor hun Blaarkopkoeien – een oer-Hollands koeienras en hun witte Saanen geiten. Van de melk van deze koeien en geiten maken ze in de eigen kaasmakerij de lekkerste kaas.
Kleinschalig
De Blaarkopkoeien geven lekker volle melk. Dat proef je terug in de smeuïge kaas. De melk voor de geitenkaas wordt niet gepasteuriseerd, dat zie je bijna nergens meer. Harriët Vlooswijk: “We leveren echt streekproducten. Hier is geen sprake van massaproductie maar kleinschaligheid. Elke dag is hier anders. Dat maakt ons werk leuk en uitdagend. De ene dag zit het weer bijvoorbeeld mee, de andere dag tegen. Voor alles vinden we een oplossing. Wat hoe dan ook voorop staat, is dat we werken met respect voor onze dieren en voor het milieu. Dan smaakt dat stukje kaas toch het best.” Wie de boerderij van dichtbij wil zien, kan meegaan met een rondleiding.