Boerenschepijs
van de familie Vernooij uit Woerden
Op boerderijen wordt niet alleen kaas en zuivel gemaakt, maar ook het allerlekkerste ijs. De familie Vernooij maakt romig boerenschepijs. De belangrijkste ingrediënten: dagverse melk en een flinke scheut passie.
Romig ijs uit de streek
Niets zo lekker als een bol ijs na het eten – of gewoon tussendoor. Dat vindt Anja Vernooij ook. “We zijn in 2012 begonnen met ijs maken. Voor die tijd hadden we hier een melkveebedrijf. De stap naar ijs maken was niet zo groot, want het belangrijkste ingrediënt – de melk – hadden we natuurlijk al in huis. IJs maken leek ons bovendien gewoon leuk. Van ijs word je vrolijk! In de omgeving maakte er verder niemand boerenschepijs. We maken ons ijs met zo min mogelijk toevoegingen en beperken ook de hoeveelheid suiker.” Van welke smaak je ook houdt, Anja maakt er zéker eentje die je lekker vindt. Wat dacht je bijvoorbeeld van roomijs, bokkenpootjes, mango, yoghurt bosvruchten, marsepein, kaneel of mandarijn sorbet? Het ijs is in de streek zo populair, dat verschillende restaurants ijs van Vernooij op de menukaart hebben staan.