Kamerikse blauwklaver
van de familie De Wit uit Kamerik
De familie De Wit is trots op hun Kamerikse blauwklaver, een boeren-blauwaderkaas. Die maken ze op De Houdycker, hun melkvee- en kaasboerderij. Ze maken de kaas met de melk van hun roodbontkoeien. Het resultaat is een kaas met een milde, toegankelijke smaak.
Hollandse boerenkaas met Franse invloeden
De familie maakt al langer kaas, maar met de blauwaderkaas zijn ze 5 jaar geleden pas begonnen. Maaike de Wit: ‘Het kaasmaken zit er bij mij van kleins af aan in, maar blauwaderkaas hadden we nog niet eerder gemaakt en we houden van een uitdaging, daarom zijn we ermee begonnen. Het is een Hollandse kaas met Franse invloeden. Ik leerde het van een dame die het vak leerde in Frankrijk.
Het mooie van ons werk is dat we van A tot Z invloed hebben op het eindproduct, omdat we de melk van ons eigen vee gebruiken. Die zorg en aandacht proef je.’