Boerenkaas
van Dick van de Weerd uit Woerden
Dick van de Weerd zorgt samen met zijn zoon Gerben voor hun melkveebedrijf en de kaasmakerij. Hier maken zij ambachtelijke boerenkaas van de melk van hun eigen koeien. Hun kazen hebben stuk voor stuk een volle smaak.
Direct van koe naar kaas
Dick en Gerben stoppen al hun liefde en vakmanschap in het maken van de lekkerste kazen. Een goede boerenkaas is niet te zout, vinden ze. En vooral rijk aan smaak. De jongere boerenkazen zijn wat zachter van smaak, de oudere kazen zijn wat pittiger en hebben een fijne nasmaak. Dick: ‘Goede kaas begint bij goede melk en die krijg je alleen door goed te zorgen voor dier en natuur. Onze kaas is echt vers. De melk gaat rechtstreeks van koe naar kaas. Er wordt hierbij weinig energie verbruikt, omdat de melk niet gekoeld en niet verwarmd wordt. Beter voor het milieu en zo blijven de vetten behouden. Dat zorgt voor een mooie, zachte structuur van de kaas en een goede smaak.’