Vinkethaler en Goudse boerenkaas
van Annie en Leon van der Arend uit Vinkeveen
Op kaas- en zuivelboerderij Van der Arend maken Annie en Leon van der Arend een bijzondere boerenkaas, de ‘Vinkethaler’
Streekkaas met karakter
De kaas heeft z’n naam te danken aan zijn herkomst en smaak. Hij wordt gemaakt in Vinkeveen en heeft een lekker zoetje en een zachte, romige smaak. De letter ‘h’ staat voor het zachte karakter van de kaas. Je herkent de Vinkethaler daarnaast aan de royale gaten. Hoe je ’m eet? Op brood, bij de borrel of in de kaasfondue. Annie en Leon maken naast Vinkethaler ook Goudse boerenkaas. Leon: “Veehouder en kaasmaker zijn is een mooi beroep. Je bent verantwoordelijk voor de hele cirkel: van dier tot smakelijk product. Er zijn wel eens mensen die onze kaas kopen en meenemen naar Amerika of Japan. Ik vind het heel bijzonder dat ons streekproduct zo ver de wereld over gaat.”