De romigste zuivel
van Ad en Marjolein Brandwijk uit Molenaarsgraaf
Ad en Marjolein Brandwijk hebben een zuivelboerderij met melkkoeien die minimaal 180 dagen per jaar grazen op de weelderige graslanden in het groene Alblasserwaard. Dat levert heerlijk romige melk op, waar vervolgens de lekkerste zuivel uit de streek mee wordt gemaakt.
Zuivel: passie voor puur
Met de melk die van de koeien komt, maken Ad en Marjolein verse karnemelk, melk, roomboter en volle boeren-standyoghurt. De zuivel heeft een volle, romige smaak. Hoe dat komt? “Eigenlijk door niets te doen”, zegt Ad. “We voegen niets aan de melk toe en halen er ook niets uit. We hebben een passie voor puur.”
Ad en Marjolein zorgen met liefde voor hun koeien én voor de natuur. Zo worden niet alle weides tegelijk gemaaid, zodat verschillende soorten planten en dieren de ruimte krijgen om te groeien en leven. Zitten er grutto’s te broeden, dan wordt er om de broedplaats heen gemaaid totdat de jongen het nest uit zijn.