Stuks- en pondskaasjes
van Karin Castelijn uit Rijpwetering
Karin Castelijn heeft samen met haar man Leon en dochter een melkveehouderij en kaasboerderij in Rijpwetering. Ze maken Goudse ponds- en kilokaasjes in verschillende smaken. Het kaas maken gebeurt nog met de hand. Zo is elk kaasje uniek in zijn soort.
Van fenegriekkaas tot kaas met saffraan
Karin maakt kaas met verschillende smaken. Denk aan fenegriek, brandnetel, komijn en Italiaanse kruiden. De nieuwste kaas is die met saffraan. Wie benieuwd is hoe Karin haar kazen maakt, is altijd welkom op de boerderij om te komen kijken. Karin: “We doen een hoop op onze boerderij. Het begint natuurlijk bij onze koeien, die de melk voor onze kaas leveren. Daarnaast is er de kaasmakerij en de winkel waar we onze kazen verkopen. Doordat mensen onze kaas kopen, weten ze precies waar hun plak kaas op de cracker of dat blokje bij de borrel vandaan komen. Niets smaakt zo lekker als kaas uit eigen streek!”