Ambachtelijke Slagerij Ferry Lempers

Ambachtelijke Slagerij Ferry Lempers - Linschoten

Ferry en Irene Lempers

Sinds het voorjaar van 2014 zijn wij overgestapt naar vlees van het Blokhovens linievarken. Vlees afkomstig van varkens uit het “Groene Hart”
Het Blokhovens linievarken is een varken dat op een diervriendelijke manier gefokt en gehouden wordt. De Gebroeders Uijtewaal hebben in 2011 een innovatie prijs gewonnen voor het ontwikkelen van stallen voor het Blokhovens Linievarken. Het zijn ruime stallen voor zien van stro en met een uitloop in het zand. Alles wat een varken graag wil. De varkens lopen in deze stallen in groepen bij elkaar en uitsluitend op stro. Daarnaast krijgen zijn voer dat ook afkomstig is uit het Groene Hart. Het houden en fokken van varkens op deze manier heeft tot gevolg dat de dieren in hun natuurlijke behoeften kunnen voorzien. Tevens komt het houden en fokken op deze manier, ten goede aan het vlees.
De varkens die wij, slagerij Ferry Lempers, verwerken hebben een vollere smaak, zijn mooier van structuur: een stuk vlees dat met zorg en aandacht is gefokt en verwerkt. En dat Proef je!
In september 2015 is mede hierdoor het certificaat Groene Hart Streekproduct ook aan ons overhandigd. Een certificaat dat mede aangeeft dat het varkens op een diervriendelijke, eerlijke manier gefokt zijn. Daarnaast wordt het vlees dat afkomstig is van deze varkens ook verwerkt en verkocht in het “Groene Hart” .
U begrijpt een bekroning op ons werk waar wij als slager en varkensboer naar toe hebben gewerkt.
Door onze krachten te bundelen hebben wij een prachtig nieuw product ontwikkeld: Droge worst uit het “Groene Hart”. Een zeer smakelijke worst bereidt met zorg en aandacht.
Alleen bij ons verkrijgbaar een (h)eerlijk stuk varkensvlees……..

Foto ferry hr (1)