IJsboerderij Vernooij

Anja Vernooij - Woerden

anja ijs 004

IJsboerderij Vernooij, Louis en Anja Vernooij, maakt boerenschepijs in diverse smaken. Anja heeft in 2011 de cursus ijsbereiding gevolgd  en heeft in 2012 de ijskeuken ingericht. Onlangs is het bedrijf  benaderd door de coöperatie Groene Hart Streekproducten om ijs te leveren binnen het assortiment. Om aan de toekomstige vraag te voldoen heeft het bedrijf geïnvesteerd in een grotere (380 liter) ijsmachine en heeft een tweede vriescel geïnstalleerd.

De basis van het ijs is de melk de op het eigen bedrijf wordt geproduceerd. De melkveehouderij produceert jaarlijks met zo’n 70 melkkoeien 650.000 kg melk op zo’n 35 hectare. Het bedrijf voert een gesloten bedrijfsvoering. Het ruwvoer komt van het eigenbedrijf. De melk wordt geleverd aan Vreugdenhil, producent van melkpoeder. Vreugdenhil heeft een eigen duurzaamheidprogramma waarbij weidegang en verlengde levensduur van de koeien extra gewaardeerd wordt.

Anja maakt zo’n 120 liter in de week ijs. Er is een basisassortiment roomijs, daarnaast maakt Anja ijstaarten op bestelling en Groene Hart ijslolly’s voor op evenementen.  Het bedrijf is klaar om de productie flink te verhogen. Dit filmpje brengt het bedrijf mooi in beeld.

450 ml beker 2

Producten