Biologische Kaasboerderij Vrede-Oord

Biologische Kaasboerderij Vrede-Oord - Kamerik

DSC00071

Biologische Kaasboerderij Vrede-Oord

Het melkveebedrijf is ruim 20 jaar biologisch. Het bedrijf omvat 39 hectare land en 70 melkkoeien plus bijbehorend jongvee. Het bedrijf kent een gesloten bedrijfsvoering. Van een gedeelte van de melk, momenteel ongeveer de helft, wordt kaas gemaakt in een tobbe van 900 liter. Dit doet Paul Zwetsloot samen met zijn vrouw Lisa. Zij produceren naast jong en jong belegen ook smaken als fenegriek en daslook. In onze bestelsysteem ziet u direct wat er beschikbaar is.

Het bedrijf is toegelaten tot de selecte club ondernemers die Wilde Weide kaas maken: een biologische rauwmelkse boerenkaas. De productie van Wilde Weide Kaas kent een strikt reglement, dat bekend is bij de produceten.

Om te kunnen groeien in kaasproductie is het bedrijf in april 2016 aangesloten bij de Groene Hart Coöperatie, die de afzet stimuleert.

Indien u andere wensen heeft wil familie Zwetsloot hier graag rekening mee houden. Denk hierbij aan oudere soorten boerenkazen, andere formaten of andere smaken. In overleg kunnen we dan kijken wat de mogelijkheden zijn.

DSC00071dscn0322_1

Producten