Ons Groene Hart

Het Groene Hart, ingeklemd tussen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, is gewoon een oase in de bruisende Randstad. Waar de stad compact, druk en vies is, heersen hier ruimte, rust en groen.

Het prachtige beeld van oude boerderijen, weilanden, molens, plassen en vergezichten doet soms denken dat de tijd hier stil staat, maar niets is minder waar. Het Groene Hart bruist van leven en van activiteiten. Op de fiets of met de boot, op wandelschoenen, gympjes of skeelers maakt niet uit, alles kan.
Natuurlijk wonen hier gewoon mensen, boeren èn burgers. In het Groene Hart liggen Woerden, Weesp, Gouda, Alphen aan de Rijn, Mijdrecht, Muiden en al die andere, schitterende kleine stadjes en dorpen die het verblijf hier zo aangenaam maken. Rivieren in verschillende afmetingen stromen door het landschap.

Het Groene Hart biedt (h)eerlijke gastvrijheid, op héél verschillende plekken, op heel veel manieren. Hier een paar dagen doorbrengen in een tent of een B&B en genieten van al dat heerlijke eten wat de streek voortbrengt, doet weldadig aan. Alles heeft hier een eigen beleving en een eigen verhaal. En er is keus uit geheel verzorgde arrangementen. Zelf het Groene Hart verkennen met behulp van de reisgids, kan ook.

Deze site brengt u vast en zeker op ideeën voor een smakelijk verblijf in het Groene Hart. Een brede indruk van wat er dagelijks te doen is op recreatiegebied, vindt u op www.groenehart.nl en http://www.stichtinggroenehart.nl. Uitgekeken raken in het Groene Hart kan niet!